Når jeg ikke holder iskurser, så maler jeg billeder i mit hus ”Sølyst”, som ligger lige ud til havet i Vang på Bornholm. Det ligner Pippi´s Villa Villekulla. Jeg er også meget glad for Sverige, så mit iskursuskontor ligger i et gammelt garveri direkte ud til Säveån i Floda lidt uden for Göteborg. Dér får jeg også ofte fred til at male eller cykle langs åen med min søn Simon.

Det har altid været en drøm for mig at bruge mere tid på at male, men det var vanskeligt at kombinere med at have en iscafé og arbejde som gymnasielærer. Derfor sagde jeg jobbet op og solgte iscaféen i Snogebæk. Den videreføres nu af andre, og jeg får tid til at male.

Jeg maler oftest med tusch og oliekridt på papir. Det går hurtigt og er let at pakke væk, når jeg får behov for at udføre en af mine overspringshandlinger. På mine mange rejser bruger jeg mest akvarel. Billedsproget har ændret sig noget gennem årene, men der er altid figurer i billederne og ofte en del fugle eller i hvert fald et eller andet med næb.

Før i tiden brugte jeg mest jordfarver, som blev rammet ind af sorte streger.

Det kunne godt blive noget dystert, så nu maler jeg mest med lyse farver og prøver at udnytte lærredets og papirets hvide baggrund.

Sommeren 2014 havde Vang Havn besøg af jazzorkestret ”Mortens Aften” med bl.a. Fessor på basun og Nulle på klarinet. Efter koncerten kom de op til mit hus for at se på billederne, og som Fessor sagde. ”Dem kan jeg godt li´. Man bliver glad i låget af dem!”

Fredag den 13. november 2015 holder jeg min første udstilling med de billeder, jeg har malet siden jeg solgte iscaféen. Ved receptionen spiller Christina med sin kvartet bestående af Nicklas Knudsen på guitar, Jesper Lundgaard på bas og Espen Laub von Liljenskjold på trommer og afslutter dermed deres Sverigesturné www.christinadahl.dk Samtidig vil der blive serveret frisklavet is og bagt brød i den kæmpestore brændefyrede ovn, som står på Garveriet, som jeg er med til at udvikle til et nyt mekka for lokale fødevarer i Västra Götaland.

Maleri