Lakridsis
Is lavet med lakridsrodspulver
Forleden ville jeg rydde op på krydderihylden og fandt en meget gammel dåse lakridsrodspulver fra Urtekram. Udløbsdatoen var 2015, men dåsen havde endnu ikke været åbnet, så det gjorde jeg. Pulveret var flot brunt og lugtede fint af lakrids, og jeg fik lyst til at lave lakridsis.
Lakridsrodspulver smage støvet, så det fungerer ikke så godt at hælde direkte i isblandingen. Først må man lave en sirup:
100 ml vand
50g sukker
40 g lakridsrodspulver
Vand, sukker og lakridsrodspulver koges under omrøring til sukkeret er opløst. Det sættes til afkøling.
Dernæst kogte jeg en iscreme med hele æg
800 ml mælk
200 ml piskefløde
60 g skummetmælkspulver
4 hele æg
200 g sukker
Sukker, æg og skummetmælkspulver piskes sammen til en lysegul æggesnaps, mens du opvarmer mælk og fløde til kogepunktet. Husk at vand koger ved 100 grader Celsius, mens mælk koger, når man vender ryggen til..
Den kogende mælkeblanding hælder du over æggesnapsen under omrøring, hvorpå det hele kommes tilbage i gryden og opvarmes under omrøring til det tykner og bliver en creme ved omkring 82 grader Celsius. Cremen nedkøles i vandbad og hviler på køl i 12-24 timer.
500 ml af cremen hælder du i en ismaskine sammen med omtrent 100 g af den lakridssirup, du lavede tidligere. Når cremen bliver til is, smages den til. Hvis den ikke smager tilstrækkeligt af lakrids, så tilsættes mere lakridssirup. Hvis den imidlertid smager for meget af lakrids, tilsættes mere creme.
Velbekomme





